Massive plankegulve med danske rødder
Davinde Savværk producerer massive plankegulve i Ask, Eg, Douglas og Pitch Pine, samt limtræ der matcher til gulvet.

Davinde Savværk

 

Davinde Savværk A/S er en familieejet virksomhed etableret i Davinde 1910.


I 1941 overtog Helge Mikkelsen virksomheden og flyttede den i midten af 40’erne til den nuværende placering.
Gennem årene har virksomheden udviklet sig til et solidt og stærkt specialiseret løvtræssavværk.

Davinde Savværk A/S er ordreproducerende  leverandør af komponenter til den førende danske og skandinaviske møbelindustri og har nu også tilføjet en serie massive plankegulve under navnet GREEN GULVE.

Vort råtræ kommer fra skove, der drives bæredygtigt. Den danske skovlov kræver, at hver gang der fældes et træ, skal der plantes et nyt og tilvæksten af skov i Danmark er i dag ca. 50% større end hugsten. Som noget helt unikt har Davinde Savværk A/S adgang til egen skov på Fyn.

Produktionen af GREEN GULVE er baseret på vores mange års erfaring med kvalitetstræ og  en ambition om at etablere en produktion af 100% ”grønne plankegulve”.
Vi bruger ingen fossile brændstoffer. Al opvarmning og tørring foregår med savsmuld og spåner, som ledes direkte fra produktionen til vort fyringsanlæg.
Elforbruget dækkes ved produktion fra egen vindmølle. Derudover er der et stort salg  af brænde og flis.
Produktionen foregår på en miljørigtig forsvarlig måde, hvor vi altid tilstræber at have så lidt spild som muligt. Samtidig udvikles produktionsanlægget løbende for at have et moderne og miljøvenligt anlæg.

Den grønne og effektive produktion på Davinde Savværk A/S er naturligvis miljøcertificeret og savværket er desuden godkendt som leverandør til producenter af Svanemærkede møbler.
Vi er af den opfattelse, at vi som den eneste virksomhed i verden forædler en råvare til færdigt gulv uden nogen form for forurening undervejs – produktionen er helt igennem CO2-neutral.

Vi arbejder med respekt for miljøet, naturen og fremtidige generationer.